Ντιπ με κατίκι Δομοκού και πιπεριά Φλωρίνης!

Υλικά
180 γρ. κατίκι Δομοκού
3 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
1-2 σκ. σκόρδου (ανάλογα με το μέγεθος)
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. τοματοπελτέ
μια καλή φουντίτσα φρέσκο βασιλικό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα ή μια πιπερίτσα τσίλι (αν το θέλουμε πικάντικο)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου, επάνω σε αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν και αφαιρούμε τα σπόρια, κρατώντας τους χυμούς που άφησαν. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μους. Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ταιριάζει με κρέατα στη σχάρα, με κομμένα ωμά λαχανικά, με ψητά λαχανικά, σε μπρουσκέτες, σε ψημένες πιτούλες.
σημ. το ίδιο ντιπ γίνεται και με φέτα, σε ελαφρώς μικρότερη ποσότητα και με προσθήκη λίγου γιαουρτιού ακόμα.

ΠΗΓΗ: https://www.athinorama.gr

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!